profiel.jpg

Mijn filosofie en  werkwijze

 

 “Vind je Inner Blizz” (Bliss, innerlijke blijheid)!  Bij het zoeken naar een naam voor mijn praktijk was dit voor mij allesomvattend. Ik wil de wereld graag een stukje blijer maken. Lichter ook. Als het lukt om even stil te zijn, onze gedachten even stil te zetten en heel even alleen maar “te zijn”, dan is er even rust, alleen maar het moment, zonder zorgen of oordeel. Vanuit dat punt kun je je aandacht richten op het mooie en fijne om je heen en zo ineens in contact komen met je eigen “Inner Blizz”.

 

Dit op zich is een hele uitdaging voor veel mensen. Een zoektocht en, zo ik het ervaar, iets waar we in blijven oefenen. Gedachten, gevoelens, werkstress, de meningen van anderen, hoe ons geleerd is hoe we moeten leven en denken en vooral ook de vaak pijnlijke ervaringen die we opgedaan hebben tijdens onze ontwikkeling kunnen ons behoorlijk in de weg staan.  Tel daarbij op alle dingen die er dagelijks gebeuren moeten, thuis en op het werk. Het “Blizz” gevoel is dan vaak ver te zoeken en het evenwicht soms kwijt. Makkelijker gezegd dan gedaan om je gedachten dan stil te zetten en gewoon “maar even te zijn”!

 

Hoe doe je dat dan? Dat “Blizz” gevoel weer terug vinden?

 

Door in de eerste plaats aandacht voor jezelf. Maar ook vooral door lief te zijn voor jezelf, dus te stoppen met jezelf om de oren te slaan met waar jij denkt te kort te schieten. Jezelf de ruimte te geven en op zoek te gaan naar wat jij nodig hebt om in je evenwicht te blijven of om je evenwicht weer terug te vinden. Maar ook door het ontwarren van de dingen waar je tegen aan loopt en weer structuur aan te brengen in je leven. 

Binnen mijn praktijk help ik je hier graag bij.


Wil je graag aan de gang met de obstakels in je leven, problemen waar je steeds maar tegenaan loopt, onverwerkte pijn, stress en dergelijke, dan raad ik je van harte een coaching/counseling en hypnotherapie sessie aan. Samen gaan we dan uitzoeken waar de obstakels vandaan komen en hoe je er mee om zou kunnen gaan, op een manier die bij jou past en voor jou goed voelt. Daarnaast kom je weer in contact met je innerlijke kracht die we een extra boost geven door hypnotherapie.

Maar als je ontspanning nodig hebt kun je ook bij mij terecht voor een Aromatherapie behandeling waarbij ik oliën kies die passen bij jou als persoon en jou specifieke spanningspunten. Ook kun je kiezen voor een voetreflexologie behandeling die gericht is op lichamelijke klachten en/of stress.

Op verzoek stel ik een antistress pakket voor je samen waar dat wat jij nodig hebt aan bod komt in verschillende sessies.

 

Wil je hier meer informatie over, neem dan vooral contact met me op.

 

Mijn CV:

 

Binnen mijn eigen zoektocht gold vooral: eerst zien dan geloven! In de eerste plaats ben ik dan ook ervaringsdeskundige en heb ook ik het nodige moeten overwinnen.

Vanuit een oprechte betrokkenheid naar de mensen om me heen is mijn loopbaan begonnen met een studie in maatschappelijk werk. Uiteindelijk ben ik na mijn studie in Griekenland terecht gekomen, waar ik lange tijd jongeren en jong volwassenen Engelse les gegeven heb. Mijn benadering hierin was vooral het stimuleren van het zelfvertrouwen. Na een aantal jaren ben ik opleidingen gaan volgen in Alternatieve therapieën. Aromatherapie, Holistische massage, Voetreflexologie met daarbij de medische vakken (psychologie, anatomie en pathologie). Als freelancer werkte ik bij mensen aan huis en in een sportschool.

In die tijd kwam ik voor het eerst in aanraking met ademwerk/rebirthing waar ik enorm veel van geleerd heb en waardoor ik een enorme sprong  maakte in mijn ontwikkeling. Ook deed ik een cursus in Reiki (Ushi 1,2 en 3) en buikdansen (hier heb ik ook cursussen in gegeven in Nederland).

Eenmaal terug in Nederland ben ik weer terecht gekomen in het maatschappelijk werk door het begeleiden van jongeren met diverse problemen en door het werken in een blijf van mijn lijf huis. Ik ben me verder gaan verdiepen door een cursus in cognitieve gedragstherapie, studeerde spirituele psychologie bij Passion 4 life en heb een opleiding tot Breathwork Practioner (ademwerk/rebirthing) gedaan.

Daarnaast heb ik verschillende studies gedaan in hypnotherapie bij Hypnose instituut Nederland te Krommenie,  bij Hypnotherapie Academie Nederland in Den Haag waar ik tevens een specialisatie heb gedaan in transformationele regressie therapie en bij Jaquin Hypnosis Academy Engeland.

Sinds juni 2015 heb ik een eigen praktijk waar ik al mijn ervaring en visie samen heb kunnen voegen.

Binnen mijn praktijk combineer ik mijn kennis met mijn intuïtie. Ik heb een spirituele inslag maar blijf daarbij graag met beide voeten op de grond staan!